Εύκολες και Γευστικές Μεσογειακές Συνταγές!!!

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΣΙΟ ΑΛΕΥΡΙ



Είναι μια μηλόπιτα που γίνεται στα γρήγορα, αρωματική, ελαφρώς υγρή με ρουστίκ γεύση λόγω του καλαμποκίσιου αλευριού. Ιδανική για πρωϊνό, ιδιαίτερα για τα παιδιά. Οι φωτογραφίες δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι έχει ένα υπέροχο και ζωντανό χρώμα ..... δηλαδή, ελπίζω να την ξαναφτιάξετε!

Υλικά
  • 200 γραμ. αλεύρι καλαμποκίσιο
  • 200 γραμ. αλεύρι OO
  • 100 γραμ. ζάχαρη μαύρη
  • 3 μήλα στο μπλέντερ
  • 100 γραμ. λάδι ή βιτάμ
  • χυμό μήλου(όταν δεν έχουμε ρίχνουμε νερό μέσα στα μήλα του μπλέντερ)
  • σταφίδα μαύρη και κουκουνάρι
  • 1 μήλο κομμένο σε φέτες
  • κανέλλα
  • 1 μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση:
Ενώνετε τα άλευρα με τη ζάχαρη, το μπέικιν, την κανέλλα, τα μήλα του μπλέντερ, το λάδι ή το βιτάμ και το χυμό μήλου ή νερό μέχρι η ζύμη να είναι ομογενοποιημένη. Μετά ρίχνετε το κουκουνάρι και τη σταφίδα (προηγουμένως την είχατε μουλιάσει στο νερό και την στραγγίσατε). Παίρνετε ένα ταψάκι διαμέτρου 25-28 cm το αλείφετε με βιτάμ, το αλευρώνετε και ρίχνετε τέλος τη ζύμη. Μετά κόβετε το μήλο σε φέτες και τις βάζετε από πάνω σε σχήμα ακτίνας. Την ψήνετε στους 180 Celcious για μισή ώρα περίπου και το αποτέλεσμα είναι:

Για τους λαίμαργους που δεν ξέρουν να περιμένουν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου