Εύκολες και Γευστικές Μεσογειακές Συνταγές!!!

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Muffins με σταγόνες σοκολάτας

Λαχταριστά Muffins!!
Μετά από πολλές συνταγές που δοκίμασα αυτή μου φαίνεται πιο ισορροπημένη!!τα muffins είναι πιο soft  και όχι στουπωμένα... Ο άνδρας μου και εγώ τελευταία τα τρώμε συχνά για πρωϊνό γιατί δίνουν ενέργεια χωρίς να παχαίνουν και είναι ιδανικά για όποιον βιάζεται το πρωϊ και δεν έχει χρόνο ούτε να ζεστάνει το γάλα.
Δόση για 12 κομμάτια- έτοιμα σε 30 λεπτά
Συστατικά ξερά
100 γραμ. Ζάχαρη
250 γραμ. Αλεύρι και 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
Συστατικά υγρά
120 γραμ. βούτυρο λιωμένο
2 αυγά
100 ml γάλα
100 γραμ.σταγόνες σοκολάτας 
ή 100 γραμ. μαύρη σοκολάτα κομμένη σε κυβάκια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώνουμε ένα τηγάνι με 12 καλούπια μάφιν ή 12 χάρτινα. Αναμειγνύουμε τα υγρά συστατικά και στη συνέχεια τα προσθέτουμε στα ξηρά συστατικά, ανακατεύοντας μέχρι να αναμειχθούν καλά, αλλά όχι πάρα πολύ διαφορετικά η ζύμη των muffins θα γίνει σκληρή. Προσθέτουμε στο τέλος τα κομματάκια σοκολάτας. Τοποθετούμε το μείγμα με ένα κουτάλι στα καλούπια για ¾ και τα ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε χλιαρά
Εύκολο, όχι;   Καλή επιτυχία!!
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου