Εύκολες και Γευστικές Μεσογειακές Συνταγές!!!

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΑΣΤΙΤΣΙΕΡΑ

Μηλόπιτα που σου θυμίζει λίγο τσουρέκι και κρέμα ότι καλύτερο για ένα όμορφο κολατσιό..........

Μηλόπιτα με κρέμα παστιτσιέρα

Για τη ζύμη
500 γραμ αλεύρι 00 για όλες τις χρήσεις
1 κύβο μαγιά μπύρας
250 γραμ. γάλα πλήρες
3 κρόκοι αυγών
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
λίγο αλάτι  
60 γρ βούτυρο(βιτάμ ή βούτυρο αγελάδος) στο τέλος
Για τη γέμιση:  

3 μήλα κομμένα σε φέτες λεπτές
αμύγδαλα κομμένα λεπτά
Ξερά φρούτα για διακόσμηση
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

250 γραμ. γάλα πλήρες
2 κρόκοι αυγών
40 γραμ αλεύρι 00 για όλες τις χρήσεις 
80 γραμμάρια ζάχαρη
φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
Με τα τελευταία υλικά, προετοιμάζουμε την κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Προετοιμάζουμε τη ζύμη, αναμειγνύωντας το αλεύρι με όλα τα συστατικά και στο τέλος το βούτυρο. Την αφήνουμε  να φουσκώσει για 40 λεπτά και μετά την μεταφέρουμε σε μια επιφάνεια εργασίας και την ανοίγουμε σε σχήμα ορθογωνίου παραλληλεπιπέδου, πάχους 1 εκ. και από πάνω απλώνουμε την κρέμα. Μετά τα μήλα,  ξύσμα λεμονιού και τέλος τα αμύγδαλα. Διπλώνουμε τη ζύμη δίνοντας το σχήμα ενός σπειροειδούς και στη συνέχεια την τοποθετούμε σε λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί διαμέτρου 28-32 εκ. και την αφήνουμε να ξαναφουσκώσει άλλα 40 λεπτά.
Την ψήνουμε τέλος  στους 180  βαθμούς Κελσίου  για 45 λεπτά μέχρι να κοκκινήσει η επιφάνεια.
Καλή επιτυχία!!:-)))